dinsdag 19 mei 2015

Tunisch haken.

Tunisch haken is best nog wel een vak apart, maar het werk is mooi stevig. Toch hoor of zie je er niet veel over.
 Tunisch haken lijkt zowel op haken als op breien. Je zet op net als bij haken, met een lange haaknaald met knop. (= tunisch haaknaald, dus) . Vervolgens ga je in de lossen vasten haken zoals je altijd doet, alleen laat je de lussen, net als bij breien, op de naald staan. In de volgende naald haak je deze lussen één voor één weer en heb je uiteindelijk maar 1 lus op je naald staan. Deze twee naalden herhaal je iedere keer. Het gevolg is een stevige, mooie lap. Er is een duidelijk filmpje te zien op youtube:Er zijn ook diverse varianten/steken bij Tunisch haken. Deze vorm van haken is ideaal voor dekens, sjaals en andere warme kleding mee te maken omdat het werk mooi dicht is.

Tunisch haken wordt ook wel Afghaans haken genoemd. Echt moeilijk is het niet, maar ik vind het toch wel weer een totaal andere manier van haken dan je gewend bent.
Ik ben zelf nu met een tasje bezig, gewoon om de techniek onder de knie te krijgen. Door een bol met meerdere kleurtjes te gebruiken, krijg je een heel leuk effect:Geen opmerkingen:

Een reactie posten